CE-märkning - med inriktning på elektriska produkter

CE-märkning är underordnad ENEC-märkning. Våra ENEC certifierade artiklar här i vår webshop är per automatik CE-märkta. CE-märkning saknar certifiering. CE-märkning görs av producenterna själva enligt gällande direktiv. Om en arkitekt designar en armatur för exempelvis offentlig miljö, ska arkitekten själv göra en CE-klassifiering. Den som sätter ett varumärke på en armatur är ansvarig för att själv utföra CE-märkningen även om annan har producerat eller designat denna. CE-klassifiering enligt LVD och EMC samt i vissa fall även RoHS.

Våra artiklar är säkra och godkända av ENEC. Läs mer här->www.enec.com


 

Alla artiklar som visas finns i lager för omgående leverans om inget annat anges. Här hittar du 629 artiklar inom belysning. Vi fyller på med fler artiklar, förbättrar bilderna samt översätter till flera språk. Vi räknar med att presentera 800 säkra artiklar under 2018.

Våra artiklar är som nämts godkända och säkra genom ENEC där svenska Semko ingår. Vi vill be dig som köpare att se upp med elmaterial som inte är godkända av säkerhetsskäl men ändå finns på siter med svensk text och köpmöjligheter. En lampgänga som är utanför en lamphållare är strömförande, en elektronisk enhet kan störa andra enheter såväl i sjukhus eller på byggarbetsplatser. CE-märkning är ett sätt att förhindra detta.